Artrosegroep

Artrose is een gewrichtsaandoening die veel voorkomt en gepaard gaat met problemen in het dagelijks functioneren. Artrose is een langzaam en wisselend progressief verlies van gewrichtskraakbeen. Symptomen zijn onder andere pijn en (ochtend)stijfheid in de aangedane gewrichten.

Mensen met artrose van met name de heup en/of knie ervaren veel beperkingen in hun dagelijks functioneren en zijn fysiek minder actief dan gezonde leeftijdgenoten. Minder actief zijn heeft negatieve gevolgen voor de algemene gezondheid.

Het beweegprogramma is bedoeld voor mensen met artrose die inactief zijn of moeite hebben om een actieve levensstijl te onderhouden. Het beweegprogramma wordt samen met de cliënt opgesteld en zal 12 weken duren waarin er 2 keer per week wordt getraind.

  • Er zal worden getraind in groepsverband onder begeleiding van een gecertificeerd fysiotherapeut.

Het doel van het beweegprogramma is om mensen die door de artrose een inactieve levensstijl hebben gekregen, actiever te krijgen zodat men gaat voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (5 dagen per week een half uur matig intensief bewegen).

Onze locaties

Schalkhaar

Vestiging Schalkhaar
Oerdijk 2

Deventer - Colmschate

Gezondheidscentrum De Kuip
Holterweg 108 B

Deventer

Gezondheidscentrum Jozef
Louis Pasteurstraat 10F

Openingstijden

Ma, Di en Do 8.00 - 21.00 uur | Woe en Vrij: 8.00 - 18.00 uur

©2023 Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer.
Website Ontwerp & Implementatie: PMP - Post Media Producties