De-Fysiotherapeut-150px

Hardloopanalyse

Het aantal hardloopblessures in Nederland blijft stijgen.

Bij Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer kunt u, als beginnende of gevorderde loper een hardloopanalyse laten maken indien u merkt dat  pijnklachten en blessures u hinderen in  het hardlopen.

Naar aanleiding van een hardloopanalyse wordt bekeken wat uw persoonlijke aandachtspunten zijn. Dit met het doel om van uw opgelopen blessure af te komen en in de toekomst nieuwe blessures te voorkomen. Het aanleren van een goede hardlooptechniek is daar vaak een onderdeel van.

Het aantal hardloopblessures in Nederland blijft stijgen. Vorig jaar waren het er 710.000, vergeleken met 640.000 in 2013 en 610.000 in 2012. Vooral bij beginnende hardlopers neemt het aantal blessures toe, dit blijkt uit een onderzoek dat het onafhankelijke bureau VeiligheidNL onlangs heeft gepubliceerd.

Blessures tijdens het hardlopen zijn te voorkomen.

VeiligheidNL beveelt aan om blessurepreventie tot onderdeel van de training te maken. Denk hierbij aan een goede trainingsopbouw, warming-up, cooling-down en spierversterkende oefeningen. Een slechte hardlooptechniek zoals een te lage pasfrequentie of een slechte rompstabiliteit kunnen even als te veel en te hard lopen blessures veroorzaken.

Bij Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer kunt u, als beginnende of gevorderde loper een hardloopanalyse laten maken Aan de hand van een video wordt uw looptechniek beoordeeld en wordt er gekeken wat uw persoonlijke aandachtspunten zijn. Het doel is om zo van uw opgelopen blessure af te komen en in de toekomst nieuwe blessures te voorkomen. Het aanleren van een goede hardlooptechniek is daar vaak een onderdeel van.

Een hardloopanalyse kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Eerste afspraak: * lichamelijk onderzoek van de hele bewegingsketen, check loopschoeisel.
* het maken van een video opname op de loopband. Deze beelden worden dan in verschillende snelheden afgespeeld, zodat de fysiotherapeut frame voor frame de huidige looptechniek kan beoordelen. Het analyseren van de video doet de fysiotherapeut op een ander moment. Er wordt een analyse gemaakt (o.a. middels het gebruik van hoekmetingen die vergeleken worden met normwaardes)

Tweede afspraak: * bespreken van de analyse, conclusie en advies. Als het nodig is gaat de therapeut samen met u aan de slag om uw looptechniek aan te passen. U krijgt gerichte oefeningen voor het aanleren van uw “nieuwe” hardlooptechniek.

Na een periode van zelfstandig oefenen kunnen er 1 of meerdere controle afspraken worden gemaakt. Er zal in iedere geval opnieuw een video gemaakt worden om uw resultaat te beoordelen.

U kunt een afspraak maken of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met ons secretariaat, telefoonnummer 0570 758 758 of door te mailen naar jozef@deventerfysiotherapie.nl onder vermelding van ‘Hardloopanalyse’.

Gerelateerde Artikelen

Artikelen buiten deze website

 
  • Jozef


    Openingstijden

    ma, di en do 8.00-21.00
    woe en vrij 8.00-18.00

  • De Kuip

  • Schalkhaar

De-Fysiotherapeut

©2016 Groepspraktijk voor Fysiotherapie Deventer.
Website Ontwerp & Implementatie: ToonWorkz